Fetaostens vara eller icke vara.

För alla som känner mig är det ingen hemlighet att jag älskar fetaost. Även innan LCHF var fetaosten en stor del av mitt liv (min matlagning). För cirka en månad sedan kollade jag innehållsförteckningen på den fetaosten jag tycker om mest (ica basic). Jag tyckte det var så otroligt tacksamt att den sorten av alla olika märken som finns i affären var den billigaste. Nästintill halverat pris. Jag har inte reflekterat mer över det innan. Fick en smärre chock i affären.

Min favoritfetaost innehöll 15g kolhydrater på 100g. Det är ca 30st per måltid, då jag lätt äter upp en hel till exempelvis en bit kött. 30g kolhydrater är mycket om man siktar på att ligga mellan 5-10st per dag.

Med paniken i blicken, tänk om jag måste sluta helt med fetaost, började jag läsa på de andra märkena.

Jag kunde andas ut, fetaost gjort på får och getmjölk innehåller endast 0,2g kolhydrater per 100g. Lättnadens suck för en fetaostälskare som mig. Även en suck från plånboken 10kr dyrare per paket (11 kr jämfört med 21kr). Ica basic fetaosten, är egentligen ingen fetaost (därav namnet salladsost) eftersom den är gjort på komjölk.

Mitt tips till alla fetaost älskare därute, fortsätt ät, men läs på förpackningen

Rättelse: en uppmärksam läsare märkte hur fel jag haft. 2.5g kolhydrater på 100g på ica basic inte 15g. ingen blir lyckligare än jag 🙂 Kommer dock i fortsättningen att köra på riktig fetaost i alla fall. 

Så glöm det här inlägget 😉

Annonser

En tanke på “Fetaostens vara eller icke vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s