Fläskfilé med baconsås LCHF

Johanna och jag avslutade vår helg med en riktig söndagsmiddag. Fläskfilé med baconsås. Det låter mer komplicerat än vad det är. Jag lovar.

Köp hem:

  • Fläskfilé
  • En purjolök
  • Champinjoner (minst 100g)
  • Två paket bacon
  • Ett paket babysenat
  • Tre dl grädde
  • Chilisås ( vi använde sambal oelek 1,5 msk)
  • En god flaska rött vin
  • Smör

Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Smörstek hela fläskfilén, salta och peppra. Hyvla smör med osthyvel och lägg i botten på en ungnssäker-form, lägg i fläskfilén när den fått lite färg. In i ugnen ca 20 minuter (beroende på storlek). När den är i ugnen börjar du med baconsåsen.  Hacka upp svamp och purjolöken, häll ner i en stekpanna och låt de få lite färg. Klipp sedan ner baconen i pannan, låt fräsa ytterligare någon minut, i med babyspenaten, rör runt och låt den ”smälta ner”. I med grädde och chilisås och låt koka ihop.

Servera med ett glas rött.

Bilder tagna och lånade av Johanna

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s