Stress, ångest & oro.

Jag har haft en period av oro, med tendens till ångest och stress. Ångest, oro och stress är något jag tyvärr känner igen mycket väl. Stressoaren just nu tror jag ligger i ovissheten om framtiden. Jag har slutat studera och framför mig ligger nu hela världen öppen! Dock väljer jag av någon anledning inte att se det som så. Istället kryper oron in i mig, jag blir stressad över ekonomin (som varit väldigt begränsad hela sommaren), jag blir stressad över vad som kommer att hända. Jag blir stressad av allt. Så typiskt mig tyvärr. Går i dagar av oro och blir näst intill förlamad.

Men hörrni (mest riktat till mig själv). Jag måste rycka upp mig. Sluta känna oro och stress. Jag är 25år ung, har en avslutad universitetsutbildning till Gymnasielärare i ämnena idrott-hälsa och geografi. Jag har en underbar pojkvän, en lägenhet, världens sötaste katt och  ett jobb som jag trivs på. Jag måste stressa ner. Jag vill jobba som lärare, jag har jobbat som lärare, jag är utbildad till lärare. Just nu avskedas lärare i kommunen pga för få elever. Jag har lagt till mig i en vikariepool (bra väg in till skolorna), jag har sökt vissa jobb (som jag dock inte har behörighet till och inte får, men söka kan man ju alltid göra). Jag är inte dålig för att jag inte skaffat mig ett heltidsjobb som lärare i detta nu.

Jag borde jag njuta lite mer, vara stolt över mig själv och min utbildning, vara stolt över att det går bra för mig på det jobbet som jag har. Njuta av att jag trivs på jobbet med alla kollegor. Jag har en plan, men för att lyckas måste jag sluta stressa upp mig. Så här med slutar jag med det. Slutstressat.

Det är lugnt, det löser sig, som vår vän Victor sa. Och vet ni, jag tror honom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s