Fläskfilégryta LCHF

Ingredienser:

  • 500-600g fläskfilé
  • 1dl tomatpuré
  • persilja (2msk eller mer)
  • basilika
  • CF
  • grädde
  • 1dl rödvin
  • salt&peppar
  • en hel zucchini
  • färsk svamp
  • paprika
  • smör att steka i
  • vitlök
  • ost
  • ädelost

Gör såhär: Stek fläskfilen i bitar i en gryta, tillför paprika efter någon minut. Smula över ädelost (ca 75g). I med tomatpuré, pressad vitlök, kryddor, rödvin. Låt koka lite. Tillför grädde, CF (någon/några dl vardera) och svampen. Låt koka ihopett par minuter. Det sista du gör är att hälla i lite riven ost, vilket medför att såsen blir mer ”geggig” och krämig. Till detta hyvlar du med fördel en zucchini som sedan smörsteks snabbt för att sedan åka ner i grytan.

Har tyvärr ingen bild på kalaset, då grytan var så god att jag inte hade tid för fotografering:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s