Sambal oelek kyckling & blomkålsris

Ingredienser

  • kycklingfiléer
  • 2-3dl fet grädde
  • 3 dl fet creme fraiche
  • 1 msk sambal oelek (mindre om du ej gillar het mat)
  • 2 msk soya
  • 1 blomkålshuvud
  • sallad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 °.Blanda grädde, CF, samba oelek och soya i en ugnssäker form, lägg i kycklingfiléerna och ”gojsa runt”. In i mitten av ugnen i ca 1h och 40 min. Skölj av och riv blomkålshuvudet på ett rivjärn. Koka upp hett vatten ett par min innan servering, häll i det rivna blomkålshuvudet i ca 10 sek (ja du läste rätt, snabbt ska det gå), sedan snabbt ner i ett durkslag för att få bort vattnet. Servera med valfri grönsallad 🙂

Blomkålsriset passade perfekt till denna rätt, som vi innan vi började med LCHF hade vanligt ris till. Smaken av blomkål blir avlägsen i den heta gräddiga såsen och konsistensen blir perfekt.


Bilden är orättvist, det är mycket godare än vad det ser ut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s