Lchf-lunch: Baconinlindad kycklingfilé & Krämig zucchinipasta

Ingredienser:
  • En hel zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • riven ost
  • champinjoner
  • 1-2dl grädde (fet)
  • kycklingfiléer
  • bacon
  • salt&peppar
  • smör
Gör såhär: Ansa och skär zucchini i långa tunna skivor ”spagetti” med hjälp av en potatisskalare. Salta dem något och låt dom stå ca 15 min så de vattnas ur en aning.
Stek kycklingfiléerna hela på svag värme, samtidigt hackar du vitlöken fint och häller i en annan stekpanna tillsammans med en klick smör. Häll i champinjonerna (mängd efter tycke och smak). När champinjonerna fått färg häller du i grädden och låter den koka in ordentligt, smaksätt med salt&peppar. Minuterna innan servering häller du i några nypor riven ost så ”geggar” det till sig ordentligt:). När kycklingen är färdigstekt skär du ett snitt i den och fyller med riven ost. Linda sedan bacon runt filéerna och stek ytterligare ett par minuter på varje sida (så att baconen får färg). Fräs zucchinin hastigt i en het stekpanna med smör, blanda sedan zucchinin tillsammans med champinjonsåsen. Servera med valfri grönsallad.
Betyg: MYCKET GOTT!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

One thought on “Lchf-lunch: Baconinlindad kycklingfilé & Krämig zucchinipasta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s