Baconinlindad, parmesanfylld kyckling a la LCHF

Fick inspiration från Johanna idag till kvällens måltid. Blev så otroligt gott att det knappt går att beskriva med ord. En middag helt i min smak! Tack Johanna för tipset!

2 portioner:

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon
  • Smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ost (lite riven vanlig + parmesan)
  • 2 matskedar creme fraiche (fet)
  • Champinjoner (helst färska)
  • 1-2 dl grädde (fet)

Gör såhär: Stek kycklingfiléerna hela på svag värme, samtidigt hackar du vitlöken fint och häller i en annan stekpanna tillsammans med en klick smör. Häll i champinjonerna (mängd efter tycke och smak). När champinjonerna fått färg häller du i grädden och låter den koka in ordentligt, smaksätt med salt&peppar. Minuterna innan servering häller du i några nypor riven ost så ”geggar” det till sig ordentligt:). Förbered fyllning genom att blanda CF med den rivna osten och parmesan. När kycklingen är färdigstekt delar du på den och fyller den med oströran. Linda sedan bacon runt filéerna och stek ytterligare ett par minuter på varje sida (så att baconen får färg). Servera med valfri grönsallad.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

2 thoughts on “Baconinlindad, parmesanfylld kyckling a la LCHF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s